Oproep #31

Wij zijn op zoek naar nieuwe inzendingen!

Ons volgende nummer wordt een uitzonderlijke editie, in meerdere opzichten. De inhoud hiervan verklappen we nog niet, maar we willen jouw bijdrage! We doen speciaal een oproep aan jong literair talent om in te zenden.

Lees er hieronder alles over.

‘De wereld is als de mens: hij wordt geboren, hij groeit op en hij sterft .’
— Jerome Ferrari, De preek over de val van Rome 

Het 31e nummer van Kluger Hans zal als thema De val dragen.

Na het lezen van een boek kan je er soms dagen en nachten niet goed van zijn. Het einde was zo abrupt of ontstellend dat je nog geen afscheid kan nemen. Je loopt nog rond in de wereld die door woorden is gevormd, maar die in je verbeelding verder leeft. Wat is er zo krachtig aan eindes? Aan het einde van een verhaal, achter de punt van een regel, na het lezen van het laatste woord verdwijnt een opgeroepen wereld weer, trekt zich terug in de letters op het papier en laat de lezer verweesd achter.

Vanuit onze obsessie met het einde vragen we auteurs om verhalen, theaterteksten, essays of poëzie in te sturen met een staartje.

  1. De teksten ontvangen we graag in een word-bestand of in de vorm van een pdf.
  2. De lengte van de inzending niet langer dan 10 pagina’s proza of 10 gedichten. Bij de selectie wordt deze lengte gebruikt om te beslissen of je geplaatst wordt.
  3. De deadline is 1 juli 2016 via: www.klugerhans.net/inzenden

Dit bericht delen