Oproep #30 – Carnivale

Wij zijn op zoek naar nieuwe inzendingen!

Het 30e nummer van Kluger Hans zal als thema Carnivale dragen. Daar wij zelf ooit een rondreizende attractie waren (Kluger Hans was een Duits paard dat kon tellen) zijn wij hiermee op zoek naar feest en spektakel in een literaire verpakking.

Het feest werpt een ander licht op het dagelijkse leven, waarbij we een andere kant te zien krijgen waarin orde en regelmaat overwoekerd wordt door magie en onvoorspelbaarheid. Het feest uit zich ook in een (ge)wel(d)dadige roekeloosheid, een roekeloosheid die normaal gesproken verscholen is achter een façade van formaliteit.

Tijdens de kermis kleden we ons op, flirten we, verdoven we ons met geestverruimende middelen en komen onze meest dierlijke, intense en ongecontroleerde driften naar boven. Het masker moet aanblijven, moet steeds op onze neuzen blijven staan, ook al durft het wel eens af te vallen. Uiteindelijk loopt de make-up uit, wordt de lippenstift scheef getrokken, vervormt onze lach in een grimas en verlaten vreemde, voorhistorische klanken onze borst.

  1. De teksten ontvangen we graag in een word-bestand of in de vorm van een pdf.
  2. De lengte van de inzending niet langer dan 10 pagina’s proza of 10 gedichten. Bij de selectie wordt deze lengte gebruikt om te beslissen of je geplaatst wordt.
  3. De deadline is 1 april 2016 via: www.klugerhans.net/inzenden

Dit bericht delen