DE ZOMERKAPING

DE ZOMERKAPING

Jeugd en Poëzie & Kluger Hans zoeken jong schrijf- en redactietalent

In de zomer van 2016 slaan Jeugd en Poëzie & Kluger Hans de handen in elkaar voor De Zomerkaping. Je leest het goed: jíj kaapt Kluger Hans!

Het tijdschrift zal spartelen in jóuw greep. De gijzelaars geven je workshops en redactiebegeleiding, en advies bij de vormgeving van het herfstnummer. Je stelt zowel eigen als elkaars teksten in vraag, met aan je voeten het dreindende Kluger Hans: waarom?!

Schrijf je poëzie, proza, journalistieke teksten of heb je het meer voor spoken word, rap, slam, singer-songwriting of iets dat niet in al deze hokjes past? Het maakt niet uit, alle creatieve pennen en stemmen mogen mee op onze poëziepiraterij.

Voorwaarden

● Je bent tussen 18 en 30 jaar
● Je hebt nog geen plannen van 1 tot en met 5 augustus 2016
● Je schrijft je in voor 15 juli 2016

Hoe deelnemen?

● Stel jezelf beknopt voor en leg uit waarom je graag wil deelnemen (max. 101 woorden).
● Schrijf een uitdagende tekst van maximaal 400 woorden (of spreek max. 3 minuten in) waarin je aangeeft welk woord je zou willen roven. Kortom, breng een verhaal, artikel, reeks gedichten, essay of opname waarmee je ons overtuigt van jouw stem.
● Stuur dit alles op naar info@klugerhans.net (met als onderwerp Zomerkaping).

Praktisch

● De kaping gaat door in Gent, van 1 tot en met 5 augustus 2016
● Je krijgt een plaats in de redactie van Kluger Hans
● Er zijn geen verblijfplaatsen voorzien. Kom je dus van buiten Gent en heb je geen zin om elke dag te pendelen, laat het dan weten. Dan zoeken we samen naar een overnachtingsplaats.

Dit bericht delen