Luister naar ‘Atlantis’ van Leonieke Baerwaldt

“Jullie maken ons aan als bloedlichaampjes. Wij zijn de foto’s die je deelt, de telefoongesprekken die je voert, je locatie, je wachtwoord, je kilometerbudget. We kennen je instincten, weten hoe je koortsachtig op het internet rondstruint, op zoek naar wat je genot brengt, wat je angst aanjaagt, waar je je voor schaamt. We zijn de reflectie van jouw handelen, de sporen die je op de wereld achterlaat: rauw en ongebundeld.”

In ‘Atlantis’ geeft Leonieke Baerwaldt een stem aan onze woekerende data. Hoe denken zij, hoe kijken zij naar de mens en hoe zullen ze ons sturen? Leonieke schreef deze tekst voor Ansicht, een verhalenpodcast die fictie inzet om de stad van de toekomst te verbeelden. Luister hier naar deze prachtige productie met de stem van Sjoukje Hoogma:

De versie op papier lees je in #39 Algoritmes.

Leonieke Baerwaldt.

Leonieke Baerwaldt (1985) studeerde filosofie en literatuurwetenschappen. In 2018 won ze de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd. Korte verhalen van haar verschenen o.a. in NRC, Kluger Hans en De Revisor en ook op Hard//hoofd en Papieren Helden. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman bij uitgeverij Querido.

Dit bericht delen