//Uitgesteld // Literair reservaat Canon/Kanon

Ook het Literair Reservaat is niet immuun voor het coronavirus. In lijn met de veiligheidsmaatregelen zal het evenement niet doorgaan op 1 april. We houden jullie op de hoogte van een eventuele nieuwe datum – of alternatief! We kauwen er nog even op.

Is het verleden een wapen om nieuwe initiatieven af te schieten of een rijk gevuld arsenaal, waarmee we hedendaagse conventies en schijnevidenties te lijf kunnen gaan? Zorgen meesterwerken uit de literaire geschiedenis voor inspiratie of constipatie bij (beginnende) schrijvers?
En wie bepaalt hoe dat verleden er juist uitziet of -hoort?

Het canondebat is niet nieuw en woedt al lang in academische wereld. Recenter sijpelt het thema ook in de publieke opinie door. Maar hoe gaan auteurs en lezers ermee om?

Het Literair Reservaat is een moment van ontmoeting en debat over de letteren in de Lage Landen. We richten de spotlights op de marges van het literair landschap, waarbij we een mix van onbekende, opkomende en gevestigde schrijversnamen laten kennismaken met uitgevers, recensenten, lezers en liefhebbers.

Met
Elisabeth Elegeert
Annemarie Estor
Staff Geelen
Robin Kramer
Onias Landveld
Mohamed Ouaamari
Christiaan Ronda
Malika Soudani
Emma van Meyeren
en Leen Verheyen

Op 1 april 2020 om 19.30 uur in Bibliotheek De Krook, Gent.

In samenwerking met KANTL – Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren, Creatief Schrijven, De Nieuwe Garde en bibliotheek De Krook.

Tickets: 12 euro standaardprijs; 7 euro voor studenten, werkzoekenden en personen met een handicap. Gratis voor Kluger Hansabonnees.