Inzenden

Ik wil een tekst inzenden. Wat moet ik doen?
Tweemaal per jaar lanceren we een thematische open oproep voor ons nieuw nummer. (Kijk de deadline goed na!) Die vormt zowel een startpunt als vrijgeleide. Laat je inspireren, kruip in je pen, en stuur de tekst naar onze redactie via onderstaand formulier. En weet: de oproep dient als brandstof, niet als keurslijf.

Ik zie geen oproep. Wat nu?
Is de deadline van de vorige oproep voorbij en krijg je nog geen nieuwe oproep te zien? Voel je vrij om toch een tekst in te sturen. De redactie gaat na of je tekst in aanmerking komt voor publicatie in ons eerstvolgend nummer.

Kan iedereen een tekst insturen?
Omdat we resoluut inzetten op opkomend talent, publiceren we enkel teksten van auteurs die niet meer dan drie boeken of bundels op hun conto hebben staan.

Aan welke criteria moet mijn tekst voldoen?
Stuur je kopij in als tekstbestand (extensie doc, docx, txt of rtf) of eventueel als PDF (als je inzending bijvoorbeeld beeldmateriaal bevat). Alle teksten graag links uitlijnen en niet uitvullen. Je inzending is niet langer dan tien pagina’s proza of tien gedichten. Ook mag je tekst nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Wanneer krijg ik te horen of mijn tekst gepubliceerd wordt?
In mei contacteren we alle auteurs die een tekst inzonden voor ons voorjaarsnummer. Auteurs die een tekst inzonden voor ons najaarsnummer, kunnen in oktober een bericht verwachten.

Ik hoor graag meer over wat de redactie van mijn tekst vond. Kan ik feedback krijgen?
Dat kan! Kluger Hans organiseert tweemaal per jaar een feedbackworkshop. Als je tekst niet gepubliceerd wordt, krijg je automatisch een uitnodiging. Tijdens deze workshop bieden we je de gelegenheid om in gesprek te gaan met een redacteur om het over je ingezonden werk te hebben. De workshops vinden plaats in mei en oktober.    

Formulier

  Naam

  Straat en huisnummer

  Postcode en stad

  Land

  E-mail

  tel/gsm

  Korte biografie (4 zinnen)

  Titel inzending

  Ik schreef

  poëzieprozaessay

  Inzending (pdf, doc, docx)