Literaire Schurft #6

Het 28e nummer van literair tijdschrift Kluger Hans komt in december uit! Tijd voor een nieuwe LITERAIRE SCHURFT.

In het nummer staat CONFORMISME* centraal. Volgens het juridisch procesrecht betekent conformisme ‘zich onderwerpen aan het gezag van de rechter’.

KLUGER HANS geeft bij deze gelegenheid het podium aan de experts. Wij vragen hen om hun gezag te doen gelden op hun gebied. Op het programma staan Carl de Strycker (Poëziecentrum) over wat een gedicht goed maakt, Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) over wat een verhaal uitstekend maakt en Paul Verrept (Bebuquin) over de zaken die voor een theatertekst onontbeerlijk zijn. Deze heren zullen daarna in een discussie de grenzen van hun genre aftasten.

Daarnaast zal Marieke Rijneveld (volgens Das Magazin literair talent van het jaar 2014) optreden. Marieke heeft net haar eerste bundel Kalfsvlies uit. Ook zal Koen Sels voordragen uit zijn schitterende debuutroman Generator.

In de avond (19u) zal Thomas Oerlemans zijn theatermonoloog Olivetti ’82 op de zolder van het Poëziecentrum brengen. Een monoloog die perfect aansluit bij de vraag naar conformisme. We krijgen het verhaal te horen van een man in een politiecel. Een verhaal waarin oordelen als ‘slachtoffer’ of ‘dader’ hun kaders verliezen.

Dit bericht delen