Literaire Schurft #1

Kluger Hans lijdt aan Literaire Schurft. Voor de geboorte van nummer 21 duiken we diep onder het zeeniveau in de ondergrondse krochten van de White Cat. De roze wanden vol witte katten vormen het decor voor een bond allegaartje spelmakers, dichters en muzikale goden. Daal massaal af in deze middeleeuwse kerker vol parasitair ongedierte. In het verhitte zweten vol opzwepende ritmes geven wij u graag de aanstekelijke kriebel door die in de synthese van het jargon van medici en taalkunstenaars bekend staat als Literaire Schurft. Inkom: gratis.

Bovendien presenteren wij ons nieuwe nummer, KH #21, met literair werk van Obe Alkema, Anne Broeksma, Bart Bruijnen, Tjarco Duinstra, Maaike Haneveld, Nicolette Marié, Tinneke van Onckelen, Leen Pil, Tony Rauch, Wouter Rogiest, Gerard Scharn, John Toxopeus en Joseph Wargo. Het nieuwe nummer bevat beeldend werk van Lore Smolders. De prijs van dit nummer bedraagt 7 euro.
———-
PROGRAMMA:
20.00u: WELKOMSTWOORD door Salome Mooij en Stefaan Willems
20.15u – 20.45u: HOORSPEL door Marijs Boulogne i.s.m. Marie Pien, Christiaan Mariman en Salomé Mooij
20.45u – 21.00u: POËZIEVOORDRACHT door Maaike Haneveld (debuteert in KH #21)
21.00u-21.15u: MUZIEK door singersongwriter Flecha Moon
22.00u – 22.45u: PERFORMANCE door de piepende en knarsende chaosmeesteres Lazara Rosell Albear
23.00u – 03.00u: DANSEN MET DJ JAN DUCHEYNE
————-
Marijs Boulogne (°1978) is theatermaakster /performancekunstenares. Ze studeerde in 2002 af aan kunstschool het RITS in Brussel. Sinds 1999 brengt ze haar eigen stukken. Ze schreef en regisseerde o.a. “Voulez-vous poeper avec moi”, “Herzschmerz”, “Picknick!”, “Excavation”, “The Anatomy Lesson”, “Marzipan or Plexi”, etc. Recurrente thema’s in haar werk zijn sexualiteit, komedie en vrouwelijke emancipatiestrategieën doorheen de geschiedenis. Ze houdt van traditionele ambachten zoals borduurwerk of haakwerk en gaat er vaak mee aan de slag in haar installaties of performances. Haar laatste passie is het organiseren van Lucha Libre worstel-evenementen. Voor meer informatie: www.marijsboulogne.be

Maaike Haneveld (°1986) is iemand die in Amersfoort woont. Ze studeerde in 2011 af aan de opleiding Writing for Performance in Utrecht en schrijft korte korte verhalen, gedichten en theater. In maart 2014 komt haar korte verhalenbundel ‘Het hoeft niet kapot’ uit bij uitgeverij De Muze. Maaike heeft ook een website: www.maaikeheefteenwebsite.nl

Froukje van der Velde (1990) is zangeres, schrijft haar eigen betoverende nummers en begeleidt zichzelf met haar gitaar.

Lazara Rosell Albear (°1971) is danseres, choreografe, dichteres, filmmaker en drumster. Ze woont en werkt in Gent sinds 1992. Ze werkte onder meer met Victoria, LOD, Les Ballets C de la B en het laber Ciclic. Dankzij een beurs van het Japanse ministerie van Cultuur studeerde ze gedurende zes maand traditionele dans en muziek in Tokio en Kyoto.

Jan Ducheyne werkt deeltijds als treinbegeleider en trakteert zijn passagiers zo nu en dan op een versregel door de intercom. Daarnaast is hij voltijds dichter, DJ, Jazz-fanaat en vader.

Dit bericht delen