Image

#39 Algoritmes

 Samen met de auteurs in dit nummer onderzoeken we de gevaren en mogelijkheden van algoritmes voor de literatuur en haar lezers.

Is denken de menselijke activiteit bij uitstek? Verliezen we de controle over onze technologie of geven we ons over aan vooruitgangsoptimisme. En ligt de toekomst van het woord bij de zelflerende intelligentie?

Met teksten van Leonieke Baerwaldt, Levi Jacobs, Pieter Van de Walle, Arno Boey, Babeth Fonchie, Ella Bronder, Kate Dejonckheere, Lotte Loncin, Andrea Koll, Leen Pil, Willemijn Kranendonk, Esther De Soomer, Joost Vormeer, Lieselot Mariën, Ramy El-Dardiry, Sarabot en Ghostwriter. Kunst van Karel Koplimets en Sandrine Morgante.

Lees Meer
Image

Literaire schurft

Benieuwd naar ons nieuwste nummer Algoritmes? Ontdek het vanaf 5 november op wandel in Gent. Via posters en QR-codes vieren we onze jongste worp en laten we je binnengluren tussen de pagina’s.

Met wandelplan.

Lees Meer

Meter en peter van #39 Algoritmes!

Sinds het najaar van 2019 nemen een peter en meter onze nummers onder hun vleugels. We zijn erg vereerd dat Hind Eljadid en Jean Paul Van Bendegem zich bereid tonen om #39 Algoritmes boven de doopvont te houden. Hou Roergebied in de gaten om  Hind en Pauls favoriete teksten uit #39 'Algoritmes' te weten te komen!
MEER WETEN
Image

Literair reservaat Canon/Kanon

Nieuwe datum!

Op 30 september 2020 om 19 uur, vanuit je eigen salon.

Praat met interessante auteurs vanuit je comfortabele zetel. Live! Met Literair Reservaat 2020 komt er een literair salon in je eigen salon terecht. Of hoe coronamaatregelen niet per se nadelig moeten zijn. Ga met de schrijvers in discussie over de canon, hoor hoe ze je hun eigen werk voorlezen en luister samen naar de betogen. En dat zonder de bus te nemen.

MEER WETEN
Image

Kluger Hans op de radio - 27 mei 13 - 14u Urgent.fm

De lancering van #38 Belang van het irrelevante vindt deze keer niet plaats tijdens een evenement. Dat kan nu immers even niet. Wél kan je op woensdag 27 mei tijdens ‘tumult: de gasten’ van 13 tot 14 uur enkele van onze auteurs aan het werk horen op radiozender urgent.fm. Literaire Schurft in de ether, dus.

Lees Meer
Image
Image

#37 Labyrint

Het spanningsveld tussen dreiging en nieuwsgierigheid is misschien wel waarom het labyrint blijft fascineren.
Wie een doolhof trotseert moet bereid zijn om te verdwalen, om te mislukken en om verder te gaan. Maar ook om af en toe stil te staan en rond te kijken.

Het is diezelfde nieuwsgierige attitude die je terugziet in de teksten in dit nummer.
Want het labyrint verbergt iets, zoveel is zeker.

Dit labyrintnummer wordt begeleid door een rode draad van Ariadne. Het touw kronkelt over de bladzijden, nu eens als illustratie bij de tekst, dan weer als wegwijzer. Het is aan jou om te beslissen of je hem volgt. Kom binnen en verdwaal mee.

Lees Meer

Nacht van de willekeur

𝗗𝗿𝗶𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗲𝘂𝗿𝘀, 𝘁𝘄𝗲𝗲 𝘁𝗲𝗸𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗹𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝗻, 𝗲́𝗲́𝗻 𝗿𝗮𝗱: 𝘇𝗼𝘃𝗲𝗲𝗹 𝗶𝘀 𝘇𝗲𝗸𝗲𝗿. 𝗧𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗱𝗲 𝗡𝗮𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗸𝗲𝘂𝗿 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗶𝗴𝗲 𝗯𝗲𝗽𝗮𝗮𝗹𝗱 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗼𝗲𝘃𝗮𝗹.

Op De Nacht van de Willekeur bestormen 3 jonge makers het podium en brengen zij, gedreven door uitdagingen, hun teksten voor een publiek. Welke uitdagingen dat zijn wordt aan het toeval overgelaten. En ook het publiek deelt in de willekeur op deze onvoorspelbare avond. Verwacht experiment, humor en wellicht een beetje verwarring.


MEER WETEN
Image